Gedenkhuisje - Pimpelmees

Het gedenkhuisje Pimpelmees is een vogelhuisje met overkapping. En erg leuk voor in de tuin of op het balkon. Een mooie manier om een overleden dierbare te gedenken. En het leven terug te blijven zien komen. 

Gerecyclede materialen
De huisjes worden gemaakt van gerecycled hout. Het binnenwerk wordt gemaakt van op maat gezaagd multiplex van afval pallets. Voor het buitenwerk wordt gebruik gemaakt van hardhouten restafval zoals eiken, Meranti en Bankirai. Al het restafval wordt verzameld gedurende de productie, de import en leggen van parketvloeren. Hetzelfde geldt voor het Meranti- en Bankiraihout.
 
Om het huisje enigszins te beschermen tegen weersinvloeden wordt het in de lijnolie gezet. Deze lijnolie is gemaakt op natuurvriendelijke basis en geperst uit het zaad van Vlas. 

Onderhoud
Vergrijzing van het hout zal door invloed van het zonlicht op den duur ontstaan. De snelheid waarmee de vergrijzing ontstaat is afhankelijk van de plaats waar het huisje opgehangen is. In de loop der jaren kan men het huisje eventueel opfrissen door het licht te schuren en opnieuw in de lijnolie zetten.
 
As- zolder en nestgedeeldte
De huisjes zijn voorzien van een as-zoldertje. Het zoldertje voor de asbestemming is ongeveer 2,5 cm hoog, 9 cm breed en 8 cm diep. Binnen het zoldertje is er ruimte voor een asblikje. (wordt erbij geleverd). Het ronde tinnen blikje met schroef-deksel  heeft een inhoud van 30 milliliter met een afmeting van rond 55 mm en hoog 20 mm.
 
Zowel de zolder als de ondergelegen nestruimte is afsluitbaar d.m.v. roestvrij stalen torx-schroefjes.
De juiste maat torx-schroevendraaier wordt bijgeleverd.

Onderhoud nestruimte
Na het broedseizoen kan het nestgedeelte eenvoudig worden opengeschroefd. Dit heeft als voordeel dat het oude nestmateriaal makkelijk kan worden verwijderd ende ruimte schoon kan worden gemaakt voor het volgend voorjaar. Doe dit liefst zo snel mogelijk, de kans bestaat namelijk dat er na het uitvliegen van de jongen nog een keer genesteld wordt. Ook maken vogels er dankbaar gebruik van om in de nacht er veilig en heerlijk beschut tegen regen en wind te slapen.
 
Vogelsoorten.
De gedenkhuisjes zijn geschikt voor Koolmezen, Pimpelmezen, Winterkoninkjes en Bonte Vliegenvangers.

Ontstaan van het gedenkhuisje:
In 2015 overleed de vrouw van Joost van Vondel. Zijn vrouw was gecremeerd en aangezien Joost en zijn vrouw altijd veel in de natuur wandelde en de verrekijker dan mee ging (om de vogeltjes goed te kunnen observeren) ontstond het idee om een speciaal vogelhuisje te bouwen met in de ruimte boven het nestgedeelte, een zoldertje waarin een klein blikje past met daarin een symbolische hoeveelheid as van zijn vrouw.
 
In de maanden na het overlijden bouwde Joost ter verwerking vele vogelhuisjes, welke hij verdeelde onder familie en vrienden. De reacties waren altijd positief en het idee van het as-zoldertje vond men fijn en liefdevol. Zijn dochter opperde het idee om andere mensen ook in de gelegenheid te stellen er gebruik van te maken en hun verloren geliefden er mee te gedenken. En zo ontstond het idee voor de gedenkhuisjes.

Mooie symboliek, het vergane leven bovenin en het nieuwe leven ontstaat onderin; de cyclus van het leven.

/shop/product/btn/id/23647/Product eigenschappen

Afmeting (bxhxdp) 18 x 18 x 14 cm
Inhoud 30 ml
Productsoort Urn, Mini urn, Bijzondere urnen
Materiaal Hout
Collectie Natuurlijk, Uitgelicht/shop/product/similar/id/23647/
/shop/cart/cart/modal/1/
/shop/wishlist/view/modal/1/
/shop/search/view/modal/1/
/core/notification/toast/